Založ si blog

Predvolebné sľuby a plagáty supermarketov

Už znovu sa blížia voľby a už znovu sa opakuje ten istý scenár. Billboardy sú plné usmievavých tvárí sľubujúcich nesplniteľné, prípadne niečo nezmyselné. Schránky domov sa plnia plagátikmi vytlačenými na lesklom papieri, na ktorých sa znovu usmievajú známe alebo úplne neznáme tváre a sľubujú trochu viac ako len pár slov. Na billboard sa nezmestí celý traktát, tam treba zvoliť nejaké heslo. Čo možno najoslavnejšie! „Za spokojné rodiny!“ „Spolu na to máme“ „Hrdo, odborne, slušne!“ „Chránime Slovensko“ „Ľudia si zaslúžia istoty“ „Spoločne proti korupcii….“

Na plagátik sa toho dá vytlačiť viac. V konečnom dôsledku je to aj tak jedno. Plagáty, či plagátiky, všetky skončia v koši. A nielen po voľbách. U nás sa povaľujú po zemi už pred voľbami. Ako bezcenné bankovky. Až na to, že až také bezcenné nie sú – za všetkými tými tlačovinami sú totiž schované tisíce eur. Rozmýšľam, či by sa v mojich očiach oveľa lepšie nezviditeľnila strana, ktorá by oznámila, že VŠETKY ale naozaj VŠETKY peniaze určené na svoju kampaň venovala školám. Alebo nemocniciam. Alebo hoci len nejakým sociálne slabším rodinám. Pretože, mnohé z tých strán, ktoré o dušu tlačia plagáty na lesklom papieri a zapĺňajú ich nesplniteľnými sľubmi, sa do parlamentu vôbec nedostanú. A tak ich snaha do slova aj do písmena skončí v kontajneri.

Na tomto mieste mi niekto povie, že prostriedky na predvolebnú kampaň idú z iných peňazí.

U mňa sú to stále len jedny peniaze.

Tie, ktoré mnohí zúfalo potrebujú.

A prečo ten nadpis? Príde mi úsmevné, že reklamné plagáty supermarketov sa v našom dome neohrejú a ľudia si ich rozchytajú okamžite, ako ich nejaký kolportér prinesie. Doma si ich ľudia pozorne študujú a mnohí sa dajú zlákať na nákup.

Možno preto, že majú skúsenosť s takýmito sľubmi. Asi vedia, že ak je v plagáte bravčové stehno za 2.80 eur, oni ho naozaj za tých 2.80 eur dostanú.

Takže sa núka otázka – Čo nakoniec dostanú voliči zo všetkých tých krásne naformulovaných sľubov?

 

Čo teraz, pán Cameron?

25.06.2016

Nemám rada politiku. Pokojne by som prežila bez všetkých špinavých hier, večných šarvátok, ale aj nebezpečných megalomanských rozhodnutí. Lenže to nejde. Nikto nie je ostrovom samým pre seba, akokoľvek by si to občas prial. A tak sledujem dianie vo svete, pretože sa týka aj mňa. Ani nie z pohľadu veľkých finančných skupín a rôznych lobby, tam sú tie záujmy a [...]

Každá krajina má v srdci mokvajúcu ranu

16.05.2016

Doznievajú vo mne zvuky najväčšej speváckej súťaže Eurovision Song Contest, ktorá sa tento rok uskutočnila v Štokholme. Mám rada spevácke súťaže a preto som sa na live prenosy naozaj tešila. Rovnako aj moja sestra. Po vyhlásení výsledkov mi o pol druhej v noci zapípala jej esemeska. UZ NIKDY NEBUDEM POZERAT TU SUTAZ.

Dvojnásobný víťaz

01.03.2016

Viem, že Leonardo DiCaprio si možno zaslúžil Oscara už skôr a za iné svoje filmy. A tiež si viem predstaviť, že herci, ktorí boli spolu s ním nominovaní, sa tento rok môžu cítiť trochu dotknutí. Pretože všetci boli skvelí. No Oscar za hlavnú mužskú úlohu je len jeden a tentoraz ho dostal Leo. U mňa je však Leonardo DiCaprio dvojnásobný víťaz. V mojich očiach [...]

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

Štefan Harabin, ta3

VIDEO: Prezidentský kandidát Štefan Harabin. Rusko nepovažuje za agresora, chce neutralitu Slovenska

19.03.2024 07:00

O post prezidenta Slovenskej republiky vo voľbách v roku 2024 sa uchádza 10 ľudí.

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 09:39

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Tamara Tainová

Najväčším triumfom spisovateľov je, keď primäjú myslieť tých, ktorí sú toho schopní. (Eugène Delacroix)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 53
Celková čítanosť: 250547x
Priemerná čítanosť článkov: 4727x

Autor blogu